Vegetarische groene asperge gerecht

Vegetarische groene asperge gerecht

Vegetarische groene asperge gerecht

Ingredi√ęnten

600 gram groene asperges

200 gram diepvries doperwten

250 gram zilvervliesrijst

1 blikje uitgelekte linzen (160 gram)

1 grote gesnipperde ui

3 eetlepels olijfolie

75 gram Parmigiano Reggiano of een andere parmezaanse kaas

3 eetlepels fijngehakte basilicum

Instructies

  1. Kook de zilvervliesrijst zoals op de verpakking aangegeven
  2. Breng een pan water met een beetje zout aan de kook voor de asperge kopjes
  3. Snijd de houtachtige uiteinden van de asperges, deze heeft u niet meer nodig
  4. Snijd de kopjes op 5 cm af en leg deze apart
  5. Overige asperges in kleine stukjes snijden
  6. Kook de aspergekopjes in de pan water die u heeft opgezet, in 4 minuten beetgaar. Spoel ze af met koud stromend water en laat ze uitlekken in een vergiet.
  7. Bak in 2-3 min de ui en aspergestukjes (niet de aspergekopjes) in de olijfolie.
  8. Voeg de doperwten en 50ml water toe en laat de groenten 3-4 minuten afgedekt smoren.
  9. Rasp ondertussen 1/3 van de kaas en de rest met de kaasschaaf in dunne plakjes.
  10. Voeg bij de asperge en doperwten, de uitgelekte linzen, geraspte kaas, basilicum en rijst toe. Schep alles goed door.
  11. Schep het gerecht in diepe borden. Verdeel de aspergekopjes en de plakjes Parmigiano Reggiano over het gerecht.
  12. Eet smakelijk
https://www.vandermeerasperges.nl/vegetarische-groene-asperge-gerecht/

Reacties zijn gesloten.