Borrelhapjes met groene asperges en ham

Borrelhapjes met groene asperges en ham

Borrelhapjes met groene asperges en ham

Ingredi√ęnten

Voor ongeveer 10 hapjes:

30 dunne groene asperges

10 plakken ham (of gebraden kipfilet)

kruidenroomkaas naar keuze

Instructies

  1. Breng in een kookpot twee liter gezouten water aan de kook.
  2. Snijd 2,5 cm van de onderkant van elke groene asperges. Blancheer ze 3 tot 4 minuten in het kokende water. Giet voorzichtig af en verfris onder koud stromend water. Laat goed uitlekken.
  3. Leg op een snijplank een plak ham. Besmeer deze dun met roomkaas.
  4. Leg 3 asperges met de kopje dezelfde kant op, op de ham. Mooiste is dat de asperges uitsteken buiten de ham.
  5. Rol de ham met de asperges op.
  6. Snij het in 2 of 3 gelijke stukjes.
  7. U kunt direct serveren bij een drankje of u bewaard het max. een halve dag tot het borreltijd is.
https://www.vandermeerasperges.nl/borrelhapjesmetgroeneaspergesenham/

Reacties zijn gesloten.